Wat is contentmarketing?

Content marketing is een strategie waarbij de nadruk wordt gelegd op het creëren en delen van relevante en waardevolle content om een aantal doelstellingen te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld het vergroten van het bereik, het genereren van leads of het verhogen van de conversie. In tegenstelling tot andere marketingactiviteiten, is contentmarketing niet gericht op het direct verkopen van een product of dienst. Het doel is om eerst waarde toe te voegen voor de doelgroep en hen zo te helpen bij het maken van een aankoopbeslissing. Content marketing kan worden ingezet op verschillende manieren. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van blogposts, infographics, video’s of e-books. Het is belangrijk om te bepalen welk type content het beste aansluit bij jouw doelgroep en boodschap.

Wat zijn de voordelen van contentmarketing?

 1. Contentmarketing kan helpen bij het vergroten van het bereik
  Contentmarketing is een effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken. Door relevante en waardevolle content te maken, zullen mensen jouw merk steeds vaker tegenkomen. Dit kan ervoor zorgen dat ze geïnteresseerd raken in wat je aanbiedt en uiteindelijk ook klant bij je worden.
 2. Contentmarketing kan helpen bij het genereren van leads
  Wanneer je potentiële klanten interesse wekt met jouw content, is de kans groot dat ze contact met je opnemen of zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief. Hierdoor kan content marketing een effectieve manier zijn om leads te genereren.
 3. Contentmarketing kan helpen bij het verhogen van de conversie
  Doordat contentmarketing ervoor zorgt dat mensen beter geïnformeerd zijn over wat je aanbiedt, is de kans groter dat ze ook daadwerkelijk iets bij je kopen. Hierdoor kan content marketing een effectieve manier zijn om de conversie te verhogen.
 4. Contentmarketing kan helpen bij het opbouwen van een sterkere band met de doelgroep
  Door regelmatig waardevolle en relevante content te delen, bouw je een sterkere band op met je doelgroep. Ze gaan jouw merk steeds meer vertrouwen en weten precies wat ze van je kunnen verwachten. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat ze loyaal aan je blijven en ook in de toekomst nog steeds klant bij je zullen zijn.

Contentmarketing tips!

 1. Bepaal je doelen
  Voordat je begint met content marketing, is het belangrijk om te bepalen wat je precies wilt bereiken. Wil je bijvoorbeeld het bereik vergroten? Of wil je juist meer leads genereren? Door duidelijke doelen te stellen, weet je precies waar je naartoe werkt en kun je de juiste strategie bepalen.
 2. Bepaal je doelgroep
  Nadat je duidelijk hebt wat je wilt bereiken met content marketing, is het tijd om te bepalen wie je precies wilt bereiken. Wie is jouw ideale klant? Wat zijn hun behoeftes en interesses? Hoe kun je hen helpen? Door een goed beeld te hebben van jouw doelgroep, weet je precies welke content jij moet maken.
 3. Bepaal welk type content bij jou past
  Er zijn verschillende soorten content die je kunt gebruiken voor content marketing. Denk bijvoorbeeld aan blogposts, infographics, videos of ebooks. Het is belangrijk om te bepalen welk type content het beste aansluit bij jouw doelgroep en boodschap.
 4. Zorg voor consistentie
  Om succesvol te zijn met content marketing, is het belangrijk dat je consistent bent. Dit houdt in dat je regelmatig nieuwe content moet plaatsen en dat deze relevant en waardevol is voor jouw doelgroep. Alleen op deze manier kun je een sterke band opbouwen met jouw doelgroep en hen zo helpen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Laat Lead Meesters jou helpen!

Lead Meesters is een bureau dat gespecialiseerd is in het maken van content strategieën, SEO-optimalisatie en het schrijven van kwalitatieve teksten. Wij helpen bedrijven om beter vindbaar te worden op het internet, en om interessante en relevante content te maken voor hun bezoekers.

Wanneer je content uitbesteedt aan Lead Meesters, weet je zeker dat je in goede handen bent. Wij hebben jarenlange ervaring in het vak, en weten precies hoe we jouw bedrijf online naar voren kunnen laten komen. We maken een grondige strategie voor je op, waarin we alles meenemen wat belangrijk is voor jouw bedrijf. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle teksten die we voor je schrijven, optimaal zijn voor zoekmachines. Zo weet je zeker dat je bedrijf goed vindbaar is, en dat je bezoekers de informatie krijgen die ze nodig hebben.

Neem contact op en wij denken graag met je mee onder het genot van een lekkere bak koffie!

Koffie bij een toetsenbord met oortjes

Wil je (meer) leads?🚀

Benader ons direct

Neem gerust contact op en we spreken de mogelijkheden graag door!

Joost Gerrits
 • Meer dan 3 jaar ervaring
 • Content vanaf 5 cent per woord
 • Van strategie tot uitvoering
 • Vrijblijvende offertes

Of laat je gegevens achter

En we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  Naam*

  Bedrijfsnaam

  E-mail*

  Telefoonnummer

  Vraag of opmerking