Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Linkbuilden is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar je eigen website. Dit kan gedaan worden door het schrijven van gastblogs, het aanbieden van waardevolle inhoud, het doen van sociale media-activiteiten of het simpelweg hebben van een waardevolle website die mensen willen delen. Het doel van linkbuilding is om de zichtbaarheid en autoriteit van je website te vergroten en de rankings in zoekmachines te verbeteren.

Linkbuilding kan een effectieve strategie zijn om je website beter te laten presteren in zoekmachines. Het kan echter ook een tijdrovende en moeilijke taak zijn, als je niet de juiste know-how hebt. Daarom is het belangrijk om een linkbuilding-strategie te ontwikkelen die bij je bedrijf en doelen past.

Hoe werkt linkbuilding?

Linkbuilding werkt door links van hoge kwaliteit naar een pagina te verkrijgen. Dit kan door het plaatsen van gastblogberichten, het uitwisselen van links met andere websites of door het aanbieden van waardevolle inhoud. Wanneer een pagina veel hoogwaardige links heeft, zal deze hoger in de zoekresultaten van zoekmachines komen te staan. Dit betekent dat meer mensen de pagina zullen zien en erop zullen klikken.

een web van draden
Persoon typt tekst op macbook

Welke linkbuilding mogelijkheden zijn er?

 1. Het plaatsen van gastblogs: Dit is een manier om te linkbuilden door inhoudelijke en relevante blogs op andere websites te plaatsen. Dit kan helpen om meer bezoekers naar je eigen website toe te leiden, en het geeft je ook de kans om jezelf als expert in een bepaald vakgebied neer te zetten.
 2. Het uitwisselen van links met andere websites (linkruil): Dit is een manier van linkbuilding waarbij je wederzijds met een andere website relevante links uitwisselt. Dit kan ervoor zorgdragen dat beide websites meer verkeer krijgen, en het kan ook de zoekresultaten van beide websites verbeteren.
 3. Het aanvragen van backlinks bij relevante websites: Een backlink is een link die terugverwijst naar jouw website vanuit een andere website. Backlinks zijn belangrijk voor de SEO van je website, omdat ze ervoor kunnen zorgdragen dat je hoger in de zoekresultaten wordt weergegeven. Je kunt backlinks aanvragen bij relevante websites door hen te contacteren of door gastblogs op hun website te plaatsen.
 4. Het maken van linkbaits (inhoudelijke pagina’s die veel worded gedeeld en gelinkt): Linkbaiting is het creëren van interessante en aantrekkelijke inhoud die veel wordt gedeeld en gelinkt door anderen. Door dit te doen, kan je ervoor zorgdragen dat er meer mensen naar jouw website toe leiden, wat weer positief is voor de SEO ervan. Een goede manier om dit te doen is door interessante statistieken of feiten te delen, of door unieke en originele inhoud te plaatsen.
 5. Social media activiteiten (zoals het plaatsen van interessante content op Twitter of Facebook): Social media is een belangrijk onderdeel van linkbuilding, omdat het je de kans geeft om jouw inhoud met een groot publiek te delen. Door interessante en aantrekkelijke content op social media kanalen zoals Twitter en Facebook te plaatsen, kan je ervoor zorgdragen dat er meer mensen naar jouw website toe leiden.

Laat Lead Meesters jou helpen!

Lead Meesters is een online marketingbureau dat gespecialiseerd is in linkbuilding. Wij helpen bedrijven om hun zichtbaarheid en omzet te vergroten door middel van linkbuilding.

Onze aanpak is transparant en strategisch. Wij zorgen ervoor dat onze klanten precies weten wat wij voor hen doen en waarom we dat doen. Dit is wat onze klanten van ons waarderen.

Neem contact op en wij denken graag met je mee onder het genot van een lekkere bak koffie!

Koffie bij een toetsenbord met oortjes

Wil je (meer) leads?🚀

Benader ons direct

Neem gerust contact op en we spreken de mogelijkheden graag door!

Joost Gerrits
 • Meer dan 3 jaar ervaring
 • Content vanaf 5 cent per woord
 • Van strategie tot uitvoering
 • Vrijblijvende offertes

Of laat je gegevens achter

En we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  Naam*

  Bedrijfsnaam

  E-mail*

  Telefoonnummer

  Vraag of opmerking