Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat zoekmachineoptimalisatie betekent in het Nederlands. SEO is een belangrijk onderdeel van online marketing, omdat het ervoor zorgt dat je website hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. Dit betekent dat je website meer bezoekers krijgt, wat weer kan leiden tot meer omzet.

Wanneer je een website wilt maken, is het belangrijk om rekening te houden met SEO. Zoekmachineoptimalisatie zorgt ervoor dat je website beter vindbaar is in Google en andere zoekmachines. Hierdoor krijg je meer bezoekers op je website, wat uiteindelijk kan leiden tot een groei van omzet.

business meeting van twee mensen

Wat zijn de verschillende soorten SEO

SEO bestaat uit twee verschillende soorten: on-page SEO en off-page SEO.

 1. On-page SEO houdt in dat je de juiste zoekwoorden gebruikt op je website en dat deze zoekwoorden goed geplaatst zijn.
 2. Off-page SEO houdt in dat je externe factoren gebruikt om ervoor te zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten komt. Een voorbeeld van een externe factor is linkbuilding, waarbij je links plaatst naar je website op andere websites.

Wat zijn de voordelen van SEO?

 1. Betere vindbaarheid in Google en andere zoekmachines
  Dit betekent dat je meer bezoekers naar je site trekt, wat uiteindelijk kan leiden tot meer omzet.

 2. SEO is een relatief goedkope manier om bezoekers naar je website te krijgen
  In vergelijking tot Google AdWords of Facebook Ads brengt SEO geen kosten per nieuwe lezer met zich mee. 
 3. Een goede SEO-strategie zorgt ervoor dat je langere tijd hoog in de zoekresultaten blijft staan
  Hierdoor besteed je op de lange termijn minder tijd en geld aan de acquisitie van nieuwe klanten.
Macbook met iphone

SEO uitbesteden

Als bedrijf heb je verschillende opties als het gaat om het uitvoeren van SEO. Je kunt dit intern doen door iemand aan te nemen die verstand heeft van SEO of door een externe partij inschakelen die zich hierin specialiseert. Het voordeel van intern SEO uitvoeren is dat dit relatief goedkoop is, maar het nadeel is dat dit veel tijd kost en dat er veel kennis nodig is over hoe zoekmachines werken en welke factoren hierbij een rol spelen. Het uitbesteden van SEO aan een externe partij is duurder, maar dit scheelt weer veel tijd en er hoeft minder kennis over SEO aanwezig te zijn binnen het bedrijf. Welke optie voor jouw bedrijf de beste keuze is, hangt af van verschillende factoren zoals budget, tijdsbeschikbaarheid en kennisniveau.

Laat Lead Meesters jou helpen!

Lead Meesters is een bureau dat gespecialiseerd is in het maken van content strategieën, SEO-optimalisatie en het schrijven van kwalitatieve teksten. Wij helpen bedrijven om beter vindbaar te worden op het internet, en om interessante en relevante content te maken voor hun bezoekers.

Wanneer je content uitbesteedt aan Lead Meesters, weet je zeker dat je in goede handen bent. Wij hebben jarenlange ervaring in het vak, en weten precies hoe we jouw bedrijf online naar voren kunnen laten komen. We maken een grondige strategie voor je op, waarin we alles meenemen wat belangrijk is voor jouw bedrijf. Daarnaast zorgen we ervoor dat alle teksten die we voor je schrijven, optimaal zijn voor zoekmachines. Zo weet je zeker dat je bedrijf goed vindbaar is, en dat je bezoekers de informatie krijgen die ze nodig hebben.

Neem contact op en wij denken graag met je mee onder het genot van een lekkere bak koffie!

Koffie bij een toetsenbord met oortjes

Wil je (meer) leads?🚀

Benader ons direct

Neem gerust contact op en we spreken de mogelijkheden graag door!

Joost Gerrits
 • Meer dan 3 jaar ervaring
 • Content vanaf 5 cent per woord
 • Van strategie tot uitvoering
 • Vrijblijvende offertes

Of laat je gegevens achter

En we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  Naam*

  Bedrijfsnaam

  E-mail*

  Telefoonnummer

  Vraag of opmerking